Over ONI

Algemene informatie over ONI

15 april 1915 richtte bakker Bertus Hakkert het Eerste Schiedamse Mandoline Gezelschap “Ontspanning na Inspanning” op.  Daarmee is  ONI het oudste mandolineorkest van Nederland, inmiddels ruim 100 jaar oud! Inmiddels is ONI onderscheiden met de Koninklijke Ere-penning. 

Na de dirigenten Bertus Hakkert, Jan Hakkert, Wim Straatmans, Frans Carree, C.J. Baijens en Olga Valkenburgh, ligt de muzikale leiding van ONI sinds 1992 in handen van Cor Roozendaal. Op dit moment telt ONI 12 spelende leden, verdeeld over 4 eerste mandolines, 3 tweede mandolines, 1 mandola, 3 gitaren en 1 mandoloncello 

Het repertoire van ONI bestaat voornamelijk uit licht klassieke muziek, hoewel ook moderne werken op de lessenaar staan.

ONI neemt regelmatig deel aan het concours voor Mandolineorkesten, georganiseerd door het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten. Inmiddels is de Ere afdeling bereikt.

Een hoogtepunt werd bereikt in 2004, toen ONI voor het eerst op tournee ging naar Texas, U.S.A. Er werden drie concerten gegeven in Dallas, Denton en Fort Worth, in samenwerking met 3 blokfluitistes, op wiens uitnodiging ONI de reis naar Texas ondernam. De samenwerking met onze nieuwe vriendinnen werd voortgezet in 2006 (Nederland), 2010 (Texas) en 2013 (Nederland).

De concerten van 2006 hebben geleid tot het uitkomen van de CD Fabul(o)us. Van onze reis in 2010 vindt u een uitgebreid verslag op onze  Nieuwspagina.


Over oni texas klein

ONI repeteert iedere woensdag van 20.00-22.15 uur in Drie MaasStede, Voorberghlaan 35 te Schiedam.

 

 

Het bestuur

Het bestuur van ONI bestaat uit 3 spelende leden. Bij de bestuursvergaderingen is tevens de dirigent aanwezig.

De bestuursleden:

Voorzitter: Linda Boxman

Secretaris: Carla Meijran

Penningmeester: Els Bakker

 

 

Lid worden

ONI kan nog altijd nieuwe leden gebruiken. Met name de mandoline en mandolapartij. Bovendien zijn wij op zoek naar een nieuwe bassist! Als je nog geen mandoline kunt spelen, is dat geen probleem, een aantal mensen binnen ons orkest kunnen lessen aanbieden.

Heb je interesse, kom gerust eens langs op een repetitie. De repetitie is in principe iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Drie MaasStede,  Voorberghlaan 35 te Schiedam.

Neem voor de zekerheid eerst even contact op, een enkele keer gaat de repetitie niet door wegens een concert o.i.d.